امروز ۱۰ کارگر هپکو به دادسرای اراک احضار شده و پس از حضور کارگران در دادستانی شهر، پنج تن از آنها بازداشت و سپس با قرار وثیقه آزاد شدند. یکی از مقامات دادسرای اراک در همین رابطه گفت: “کارگران هپکو به دلیل بستن خطوط راهآهن مرتکب جرم شدهاند. بستن خطوط راهآهن از خطوط قرمز ما است”.
۲ تن از کارگران پیشرو نیشکر هفتتپه نیز به دلیل مبارزاتشان برای تحقق خواستهای برحق کارگران با خطر اخراج روبرو شدهاند. کارفرمای نیشکر هفتتپه میخواهد با آنها قرارداد سه ماه بسته و اعلام کرده است که “تنها در صورت اصلاح رفتار خود” با آنها پس از سه ماه، قرارداد یک ساله منعقد خواهد ساخت و در غیر این صورت قرارداد آنها تمدید نخواهد شد.
با تشدید بحران سیاسی و اقتصادی جامعه و با توجه به نقش طبقه کارگر و تاثیری که اعتراضات روزانه کارگران در گسترش مبارزه در سایر گروههای اجتماعی داشته و دارد، رژیم تلاش خود را برای مقابله با جنبش رو به رشد کارگری افزایش داده و با استفاده از ابزارهای گوناگون اتحاد کارگران را بویژه در محیطهای کاری که از کارگران آگاهتر و با سابقهی مبارزاتی بیشتر برخوردار است، نشانه رفته است.
جمهوری اسلامی از یک سو به نام جمعی از کارگران هپکو اطلاعیهای در حمایت از جمهوری اسلامی منتشر میسازد و از سوی دیگر سندیکاهای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و نیشکر هفتتپه را به عنوان دو تشکل مستقل و پیشرو کارگری هدف قرار داده و تلاش دارد تا با مطرح کردن برخی از افرادی که در گذشته با سندیکا همکاری داشتند، از محبوبیت و مقبولیت سندیکاها کاسته و اتحاد آنها را خدشهدار سازد.
اخراج و به زندان کشیدن کارگران پیشرو از دیگر حیلههای رژیم برای ترساندن کارگران مبارزیست که در جریان اعتراضات اخیر نقش داشته و یا نمایندگی کارگران را برعهده گرفته بودند.
اما تمام این تلاشها برای در اسارت نگاهداشتن طبقهی کارگر محکوم به شکست خواهد بود.
امروز و دیروز کارگران برخی از کارخانجات همچون شرکت صدر فولاد لرستان، روغن نباتی پارس قو، بازنشستگان فولاد خوزستان، کارگران راهآهن شهرهای مختلف، دست به اعتراض زدند. تجمعات اعتراضی معلمان حقِ تدریسی، کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی، جمعی از کشاورزان استان گلستان، جمعی از مرغداران که در معرض ورشکستگی بوده و یا ورشکست شدهاند، اعتصاب طولانی مدت مغازهداران در کردستان که به برخی از دیگر استانها کشیده شد و بویژه اعتصاب کامیونداران که یک هفته از آن میگذرد، و یورش وحشیانه به محل برگزاری مراسم پنجاهمین سالروز تاسیس کانون نویسندگان ایران، همگی نشان از موقعیت بحرانی جامعه دارد. شرایطی که روز به روز فقر فراگیرتر شده و امید به تغییر شرایط در چارچوب نظم موجود کاملا رنگ باخته است.
در این شرایط است که محسنی اژهای سخنگو و معاون اول قوه قضاییه تودهها را تهدید میکند که در صورت اعتراض با مشت آهنین “جمهوری اسلامی” روبرو خواهند شد. وی دیروز در نشست خبری خود گفت: “دستگاههای قضایی و انتظامی با هر گروه و جریانی که بخواهد امنیت کشور را به هم بریزد قاطعانه برخورد خواهد کرد”.
سازمان فدائیان (اقلیت) احضار ۱۰ کارگر هپکو به دادسرا، تهدید کارفرمای نیشکر هفتتپه به اخراج ۲ کارگر مبارز کارخانه و اقدامات توطئهگرانه و تفرقهافکنانهی ضد کارگری رژیم و عوامل آن را محکوم میکند و کارگران را به مبارزه و اتحاد هر چه بیشتر و فراگیرتر در شرایط حساس کنونی فرا میخواند.
سازمان فدائیان (اقلیت) معتقد است که منافع کارگران در تداوم مبارزه و اتحاد طبقاتی کارگران است، این همان چیزیست که جمهوری اسلامی از آن وحشت دارد و تمام تلاش خود را بکار میبندد تا جنبش کارگری را که امروز پیشتاز دیگر جنبشهای اجتماعیست مهار کند. کارگر متحد همه چیز، کارگر متفرق هیچ چیز.
زنده باد اتحاد و مبارزه کارگران علیه نظام سرمایهداری
سرنگون باد رژیم جمهوری اسلامی – برقرار باد حکومت شورایی
زندهباد آزادی – زندهباد سوسیالیسم
نابود باد نظام سرمایهداری
سازمان فدائیان (اقلیت)
۷ خرداد ۱۳۹۷
کار- نان- آزادی- حکومت شورایی
نظرات شما