ده‌ها هزار کارگر خودروسازی سایپا در یک قدمی اخراج

خبرهای انتشار یافته در رسانه‌های حکومتی، حاکی از آن است که تصمیم قطعی برای واگذاری خودروسازی سایپا به بخش خصوص گرفته شده است. “بیاتی” معاون اقتصادی گروه خودروسازی سایپا امروز اعلام کرد: واگذاری سهام سایپا با استفاده از مکانیزم بورس و به صورت مزایده خواهد بود. درمیان متقاضیان خرید سایپا، نام هایی مانند؛ کرمان موتور، فردا موتور، کنسرسیوم قطعه سازان، گروه صنعتی انتخاب… دیده می‌شود.

علاوه بر این‌ها بابک زنجانی که اکنون باید در زندان باشد نیز یکی از افراد و خریداران اصلی سایپاست. علی انصاری از نزدیکان و گماشته‌گان مجتبی خامنه‌ای که از بدهکاران بزرگ بانک آینده است و مبالغ هنگفتی از بانک گرفته و آن را بالاکشیده است نیز نام دیگری است که در میان خریداران دیده می‌شود.

گفته می‌شود در گام نخست ۴۲ درصد سهام سایپا واگذار می‌شود. معاون اقتصادی سایپا امروز اعلام کرد همراه با مالکیت، کنترل و مدیریت سایپا نیز منتقل می‌شود.

واگذاری سایپا به بخش خصوصی معنای دیگری جز به خطر افتادن جدی وضعیت شغلی کارگران سایپا ندارد. تمام تجارب قبلی واگذاری‌ها این واقعیت تلخ را تأیید می‌کنند که مالکین بخش خصوصی در نخستین اقدامات خود، دست به اخراج گسترده کارگران می‌زنند. در برخی موارد شرکت و یا کارخانه واگذار شده به کلی تعطیل و تمام کارگران آن اخراج شده‌اند. هم اکنون آینده شغلی ده‌ها هزار نیروی کار شاغل در سایپا در معرض خطر جدی و کارگران این شرکت در یک قدمی اخراج و بیکاری قرار گرفته‌اند.

اگرچه سرمایه و سرمایه‌دار هرجا باشد، دولتی یا خصوصی، کارش استثمار کارگر است و کارگران در نهایت باید تکلیف خود را با نظام سرمایه‌داری یکسره کنند، اما تجربه خصوصی‌ها، به کارگران نشان داده است که خریداران کارخانه‌ها و شرکت‌های دولتی ضمن تشدید فشار کار و استثمار، تعویق پرداخت دستمزد، زدن از بیمه و مرخصی و اقدامات دیگری از این قبیل، در گام نخست دست به اخراج گسترده کارگران می‌زنند. کشت و صنعت هفت‌تپه، یک نمونه است که پس از واگذاری شرکت به بخش خصوصی (اسدبیگی) انبوهی از کارگران اخراج شدند. بیکارسازی وسیع، اولین پیامد واگذاری خوروسازی سایپا به بخش خصوصی است. کارگران سایپا آگاه باشند، اجرای نقشه شوم دولت و وزارت صمت آن و واگذاری خودروسازی سایپا به بخش خصوصی و افرادی از قماش بابک زنجانی و اسد بیگی، معنایش اخراج و بیکارسازی وسیع کارگران این شرکت است.

با توجه به تجربهٔ شرکت نیشکر هفت تپه و اینکه بعد از واگذاری امکان کوتاه نمودن دست عوامل دزد و غارتگرانی چون زنجانی و انصاری بسیار مشکل خواهد بود، لازم است، کارگران سایپا از همین امروز در برابر این نقشهٔ دولت سرمایه داران، به صورت متحد و یکپارچه بایستند و نقشهٔ آنان را نقش بر آب نمایند.

در برابر تعرضات بیشتر سرمایه داران و رژیم در خدمت آنان (جمهوری اسلامی)، صفوف خود را متشکل و متحد نمائیم.

مرگ بر حکومت سرمایه داری مذهبی جمهوری اسلامی

برقرار باد حکومت شوراهای کارگران و زحمتکشان

کار نان آزادی، حکومت شورایی

هستهٔ کار، نان، آزادی، هوادار سازمان فدائیان اقلیت

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

POST A COMMENT.