بعد از آنکه دولت آمریکا سپاه پاسداران جمهوری اسلامی را در فهرست سازمانهای تروریستی قرارداد و سران حکومت با تهدید منافع آمریکا در منطقه اعلام کردند “اگر نفت ایران از تنگۀ هرمز عبور نکند، نفت دیگران هم عبور نخواهد کرد” و سپس اعزام چند ناو هواپیمابر آمریکا به آبهای جنوب ایران و تهدید جمهوری اسلامی به خروج گامبهگام از برجام، تنش و تبلیغات جنگی میان دولت آمریکا و رژیم جمهوری اسلامی وارد فاز جدیدی شده است. اما بهرغم کوبیدن بر طبل تبلیغات جنگی بهویژه در رسانههای امپریالیستی نه دولت آمریکا نقشه وارد شدن به جنگ با ایران را در سر دارد و نه جمهوری اسلامی تمایل و توان وارد شدن به جنگی حتی در ابعاد محدود را دارد. در پس این تهدیدات و تبلیغات جنگی هر دو طرف نرخ سازش را تعیین میکنند. هر دو طرف به مذاکره و توافق نیاز دارند. سران رژیم جمهوری اسلامی سرانجام راهی جز یک “سازش قهرمانانه” دیگر در پیش رو ندارند.
در این جدال و کشمکش هر دو طرف اهداف ارتجاعی، توسعهطلبانه و منافع سرمایهدارانه خود را تعقیب میکنند. رژیم جمهوری اسلامی که با بحرانی عمیق و همهجانبه روبرو است در تلاش است که با مداخلهگری و ماجراجوییهای نظامی در کانونهای بحران خاورمیانه، تضمین بقای خود را از آمریکا بگیرد. دولت آمریکا هم در راستای پیشبرد استراتژی خود در خاورمیانه در تلاش است که از زیادهخواهیهای رژیم جمهوری اسلامی ممانعت کند، مداخلهگریهای آن را به کنترل درآورد و رفتار آن را با سیاستهای منطقهای خود و رعایت امنیت همپیمانانش منطبق نماید.
آشکار است که سیاستها و اهداف ارتجاعی دو طرف این منازعه هیچ ربطی به منافع جنبش طبقه کارگر و مردم ایران و منطقه و مردم آمریکا ندارند. همانطور که ماجراجوییهای رژیم جمهوری اسلامی و تشدید تحریمهای اقتصادی پیامد اجتماعی مانند افزایش تورم و نرخ بیکاری، سقوط بیشتر قدرت خرید مردم را به دنبال داشته و شرایط زندگی را برای کارگران و اکثریت مردم ایران سختتر کرده است، ایجاد و تشدید این فضای جنگی نیز به زیان مبارزه کارگران و تودههای مردم ایران است. سران رژیم جمهوری اسلامی با این بهانه که دشمن در پشت دیوارهای خانه خیمه زده است، فضای جامعه را امنیتیتر کرده، سرکوب اعتراضات کارگران و اقشار فرودست جامعه را تشدید نموده و فعالان جنبشهای اجتماعی را روانه بیدادگاهها و بندهای امنیتی میکنند.
برای خلاصی از پیامدهای ماجراجوییهای جمهوری اسلامی و پایان دادن به تحریمهای اقتصادی، تهدیدها و فضای جنگی که بر منطقه سایه افکنده است، راهی جز افشای ماهیت طبقاتی و ارتجاعی این کشمکشها، تشدید مبارزه برای سرنگونی انقلابی رژیم جمهوری اسلامی و برملا کردن ماهیت امپریالیستی سیاستهای دولت آمریکا و موئتلفینش و افشای سیاست بخشهای مختلف اپوزیسیون بورژوایی که به مداخله نظامی قدرتهای امپریالیستی امید بستهاند وجود ندارد.
ما امضاکنندگان این اطلاعیه هر گونه همسویی با هر کدام از طرفین این منازعه را سیاستی ارتجاعی میدانیم و آن را محکوم میکنیم. ما اعلام میکنیم که اهداف و سیاستهای طرفین این منازعه، چه در دوره بهاصطلاح “صلح” و چه در دوره تخاصم و جنگ، تماماً در مقابل اهداف و سیاست جنبش طبقه کارگر و اردوی انقلابی جامعه ایران است. ما همه کارگران و تودههای زحمتکش مردم ایران را به هشیاری در قبال تحولات اخیر و تشدید تنش بین دو قطب ارتجاعی رژیم ارتجاعی جمهوری اسلامی و امپریالیسم آمریکا فرامیخوانیم و آنها را از هرگونه توهم نسبت به اقدامات و ادعاهای دولت آمریکا و احزاب و جریانهای مدافع جنگ و دخالت خارجی و یا وعده وعیدهای جناحهای مختلف رژیم و افتادن در دام تبلیغات بهاصطلاح میهنپرستانه برحذرمیداریم. ما بر این باوریم که در شرایط کنونی تداوم و گسترش اعتصابات و اعتراضات کارگری و تودهای و سراسری کردن این جنبش اعتراضی و تحکیم پیوند میان جنبشهای اجتماعی نقش تعیینکنندهای در پروسه سرنگونی انقلابی رژیم گندیده جمهوری اسلامی و پایان دادن به همه مصائبی دارد که این رژیم جنایتکار به مردم ایران تحمیل کرده است.
سرنگون باد رژیم سرمایهداری جمهوری اسلامی
زنده باد آزادی، زنده باد سوسیالیسم
۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸
۱۷ می ۲۰۱۹
امضاها: اتحاد فدائیان کمونیست، حزب کمونیست ایران، حزب کمونیست کارگری – حکمتیست، سازمان راه کارگر، سازمان فدائیان (اقلیت)، هسته اقلیت
نظرات شما